Почетна Дела во создавање НАРОДСКИ КАЖУВАЊА

НАРОДСКИ КАЖУВАЊА

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, Кажувања без докажувања

  243. Послушник послушуа без послушуање. 244. Остајте го него. Тој си тера по своему. 245. Никој не ме есапи за уште жив? Арно. Значи, најсетне сум...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, Кажувања без докажувања

  222. Сè појќе ми се стемнуа пред очи дење! 223. Забеганиве ќе се разбегаат по свршуање работа. 224. А бе мрсул партиски, барем истреси го мрсуло...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, Кажувања без докажувања

  197. Не знајме шо нè чека зато шо чекаме. 198. А бе наудрениве на власт мислат оти народо е стока шо ништо не разбира! 199. Не...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, Кажувања без докажувања

  181. Многу сум добар со комшиката. Стално ме вика на каве и после...тоа. 182. Политичариве и политичаркиве шо политика терат со својте понежни и погруби...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, Кажувања без докажувања

  159. Сакан сум зашто сум личен. И кога се гледам во огледало. 160. Најголемо неверство во брак е секој да си има свој капитал кој...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, Кажувања без докажувања

  133. Прво се отсекуа диво месо со нож, па после со сатар се сечат коски до срж. 134. Вака ами како-каубојски: Сè на список и сè...