Почетна Дела во создавање НАРОДСКИ ИЗРЕКИ

НАРОДСКИ ИЗРЕКИ

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, афоризми, 985-1.000

  985. Баш абдали на власт за да го крадат и ништат народо. 986. Војвање на силник за да биди и да остани на чело на...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 956-984

  956. Нема политика без доверба на народо. 957. Испоплашени се од дознаеното оти скоро мечка ќе заигра пред нивнио праг. 958. Сакал ти али неќел, си...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 932-955

  932. Апашишта шо владеат со народ и негова држава, владеат и со живото и со живуркањето. 933. Лажнио патриот и лажи и кради во исто...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 910-931

  910. Партиско-политикантски алашвериш:Тој на тебе, па ти на мене за ја на тебе, и сетне ти нему. 911. Ни се тера ни се води? Зато...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 867-909

  867. На чоек мислител и творец, цел живот непризнаен, пред умирачка не му треба никакво признание, нито величење. 868. Не треба само да живејме. Треба...

  НАРОДСКИ ИЗРЕКИ, 815-866

  815. Не се тоари со моето дело. Продолжи си го пато со твоето. 816. Тури му пепел на зборо на безумно чоече. 817. Нема огон шо...