Пациент и чудовиште

0
Пациент кај психијатар. -Докторе, секоја ноќ имам ужасен сон. Постојано ја сонувам мојата тешта како на синџир води некое необично, одвратно чудовиште. -Хммм, интересен симбол, продолжете. -Да,...

Говор на глувонем политичар

0
Глувонем политичар држи говор пред 20.000 луѓе. Додека тој гестикулира со рацете неговиот преведувач преведува преку разглас. Политичарот прво се фаќа за градите, преведувачот преведува: -„Дами...“ Потоа...

Популарност, афирмација-авторитет

0
Равенство помеѓу популарноста и афирмацијата? Да, ама сепак не. Не ќе е баш исто. Исто е во третото, поточно двете се зависни од стекнатиот,...
donacija донација

Меценатството и творецот

0
Еден римски богаташ од првиот век пред Христа, често спомнуван и во нашево време, затоа што бил покровител на поети и уметници, своето презиме...

Навредена ќерка

0
Мајката ја прашува ќерка си: -Душо, зошто си толку тажна? Што се случило? -Ма, оној мојон многу ме навреди. -Па, што рекол? -Дека сѐ повеќе личам на тебе!
Боите во домот boite vo domot

Боите во домот

0
Текстов е напишан со користење на основни сознанија за влијанието на боите во животот воопшто, како и за теоријата на боите. Неговата цел е...
);