Вишну

0
Еден од големите хиндуистички богови чие значење го достигнува уште само Шива. Во ведската религија помалку истакнат бог, со елементи на соларно божество, кој...

Што се случува во моментот на смртта?

0
Индиски мисионер што се преобратил во христијанин ја опишал својата средба со светците кои му објасниле што се случува во моментот на смртта и...

Библијата и библискиот Бог

0
Библијата е збирка на текстови кои Евреите (само Стариот Завет) и христијаните ја сметаат за света, од Бога вдахновена и главен извор на својата...

Воскресение Христово

0
Без верување во Христовото воскресение не е можно да се верува во Христа како Спасител. Со еден збор: не е можно Христијанството; не е...

Свето Благовештение-Благовец

0
Христијански празник кој се вбројува во постојаните празници и паѓа секогаш е на 7 април (или на 25 март според стариот календар). Празникот Свето Благовештение,...

Велика Сабота

0
Од времето на страдањето на Господ Христос на крст на Голгота, секоја Велика сабота е исполнета со исчекување на благодатта на Неговото Воскресение. Смртта...
);