Совршена жена-совршен маж

Има ли совршена жена и совршен маж? Во Велика Британија е спроведено истражување за карактеристиките на идеалната жена и идеалниот маж. Пред повеќе години од...

Љубовта и вљубувањето

Алхемичарите во стариот Египет верувале дека со малку додатен напор кој било материјал можат да го претворат во злато. Иако веродостојноста на таа теорија...

Стареењето и времето

Сѐ уште не постои чудотворен лек што би можел да ја спречи појавата на физичките симптоми на стареењето и да го продолжи човечкиот живот....

7 смртни женски гревови на секоја врска

Не морате да верувате дека се тоа. Ако сте направиле некој од нив, не значи дека сте грешни. Можеби имате лични такви двојно повеќе. Во...

Колку трае љубовта?

И покрај силните теории за тоа дека љубовта со годините бледее, а ја заменуваат почитувањето и разбирањето (јас тврдам дека тие не ја заменуваат, туку...

10 свирепи работи што ги прават жените

Господа мажи, колку ви е позната женската свирепост? Малку? Многу? Колку сте ја почувствувале? Ја чувствувате? Ајде да ја откриеме-разобличиме-соголиме. Почитувани дами и госпоѓи(ци), и...
5,216FansLike

Последно објавено ...

vrednost i minlivost вредност и минливост

Знаењето и волунтаризмот*

Ако се обидеме реално да ги согледаме и промислиме идеолошките платформи односно програмските заложби на постојните „главни“ и „споредни“ политички партии (нови тешко дека...
arboretum-woods-groves-wood-preview (1)

За растенијата на кисели земјишта

0
За да можете за себе да кажете дека сте успешен градинар, морате да знаете каков тип на земјиште поседувате и како да го искористите....

Благотворно дејство на лукот и кромидот: тие го намалуваат ризикот од рак

Исхраната богата со лук и кромид може да ги намали ризиците од заболување од неколку видови на рак. Анализирајќи ги резултатите од 8 студии...
Vox populi - гласот на народот

Видена, наиграна, та легната, та заспана

Во македонската народна лирика има бројни прекрасни песни за момата и момчето и некој што се испречува, ја попречува нивната љубов- најчесто мајката или таткото....
Vox populi - гласот на народот

За Донка убавица, девојче црнооко и бела румена

Од собраната народна лирика на Марко Цепенков: нема грешка што и да се земе, да се избере, да се прочита или испее. Во кој...
);