Кога почнале да се користат парфемите?

Парфемите се произведуваат исклучиво поради нивниот пријатен мирис. Тоа се алкохолни раствори на природни и вештачки материи. Најчесто се составени од растителни етерични...

Познати, помалку познати и непознати нешта за кафето

Кафето потекнува од јужна Етиопија, од каде што е пренесено во Арабија, а оттаму низ целиот свет. Се одгледува плантажно во Бразил, од каде...

Не е лошо во студени денови да имате секс. Макар малку.

Ако во зимските денови немате секс колку што сакате, знајте дека тоа и не е така лошо. За да сочуваат што повеќе калории кога...
Суперјахта „Soverign“ Superjahta Soverign

Господар на морето – суперјахта „Soverign“

Кино, базен, стаклен хелиодром, терен за голф и други придружни „луксузни ситници“ се само дел од суперјахтата „Sovereign“, долга 100 метри. Нејзината цена е...

10 најсексипилни жени на светот

Сте чуле ли за 10-те најсексипилни жени во светската историја? Знаете кои се тие? Многупати досега е потврдено дека женската убавина отсекогаш била и е...

Што е апсинт?

Се чуле за absinth? Апсинтот е пијалок, но е пред сѐ лек врз база на пелин, со проѕирна зелена боја, „нешто како искушение на ѓаволот“. На...