Почетна Дела во создавање НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, ескизи

НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, ескизи

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 8

  8. Искрено -Искрено велиш дека не можеш без мене уште долго во подножјето на планината што ја замисливме како само наша?-ја прашува тој. -Велам искрено. Зарем...

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 7

  7. Провев Иако се најави одамна, никој не го очекуваше, ниту го очекува. Од проста причина: куќава е одамна празна и трошна, со отворени и...

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 6

  6. Личност Во градски автобус разговараат две млади црномурести момчиња, на дваесетина години. Доволно гласно, очигледно намерно за да слушаат што повеќе од оние што...

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 5

  5. Случајно Се сретнаа случајно. Сосем случајно. Можно е случајно? Тој смета дека не е, а таа случајното го изедначува со неочекуваното, дури со ненадејното....

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 4

  4. Црв во јаболко Старецот, седнат на триножно столче под старото ореово дрво подалеку од својата куќичка, пресече јаболко наполу и го излупи со своето...

  НАВНАТРЕ И ОДНАТРЕ, раскази/ескизи, 3

  3. Загатка Прашува: -Ја знаеш загатката на сфингата и одгатнувањето од Едип? Му одговарам: -Нема кој не ја знае. Сфингата им ја поставувала на луѓето, тие се обидувале...