ЖИВОТВОРНА СОНЧЕВИНА, поезија во проза, 27

27. Цел Има една цел човеков во животот му преостанат: во беспатјево да најде, да сретне или барем да догледа пред себеси човек со човек,...

ЖИВОТВОРНА СОНЧЕВИНА, поезија во проза, 26

26. Неговиот чекор Секој негов чекор, откога го направи првиот, по проодувањето, откога почна да чекори во животот со негово време е стамен, одважен, решителен...

ЖИВОТВОРНА СОНЧЕВИНА, поезија во проза, 25

25. Лице Сигурен сум дека има само едно лице, единствено за секоја ситуација и секаква состојба. Сигурен сум откако многупати, безброј пати го имам видено...

ЖИВОТВОРНА СОНЧЕВИНА, поезија во проза, 24

24. Незапирливо Ако е уште жив човекот што го знам од многу одамна, со кого одамна се немам сретнато, верувам дека сè уште чекори незапирливо...

ЖИВОТВОРНА СОНЧЕВИНА, поезија во проза, 23

23. Сенки танцувачки На полноќ меѓу живост и рамнодушност се собрале околу распален огон човечки сенки ослободени од луѓе по долги војувања со премрежија и...

ЖИВОТВОРНА СОНЧЕВИНА, поезија во проза, 22

22. Голи камени кукли Направи неброено многу големи и мали голи камени кукли. Не престанува да ги прави. Ги прави само дење. Воопшто не му се...