понеделник, април 6, 2020

Секс и модро око

Двајца пријатели: -Зошто ти е модро околу окото, пријателе? -Ме удри жената. -Зошто? -И се обратив со Ти... -И затоа те тепа? -Тепа, тепа...Лежам јас покрај неа и таа ми...

Каење

Му се жали новопечен маж на својот пријател за својата жена: -Жена ми се ми забранува. Не смеам да пијам, да пушам, да пцујам, не...

За тројца „откачено“

Одат тројца мажи низ улица. Едниот погледнува во небото, на другиот му паѓа тула на глава, а на третиот ни пет ни шест, ами...

Пријател и секс

Доаѓа Трпе дома и ги затекнува Трпејца и Трајче во „работа“: -Добро бе, Трајче, како можеш тоа да ми го правиш? А заедно одевме на...

Семејни проблеми

Перо работи во една фирма. Еден ден оди кај директорот и му се жали: -Господине директоре, ми требаат неколку слободни дена. -Зошто? -Имам сериозни проблеми. -Па што се...

Љубезност секаде и секогаш!

Се вработува Трпе во продавница во која се продаваат мртовечки сандаци. Шефот го предупредува дека треба да биде љубезен со муштериите. Доаѓа првиот, Трпе му продава...
5,211FansLike

Последно објавено ...

vrednost i minlivost вредност и минливост

Знаењето и волунтаризмот*

Ако се обидеме реално да ги согледаме и промислиме идеолошките платформи односно програмските заложби на постојните „главни“ и „споредни“ политички партии (нови тешко дека...
arboretum-woods-groves-wood-preview (1)

За растенијата на кисели земјишта

0
За да можете за себе да кажете дека сте успешен градинар, морате да знаете каков тип на земјиште поседувате и како да го искористите....

Благотворно дејство на лукот и кромидот: тие го намалуваат ризикот од рак

Исхраната богата со лук и кромид може да ги намали ризиците од заболување од неколку видови на рак. Анализирајќи ги резултатите од 8 студии...
Vox populi - гласот на народот

Видена, наиграна, та легната, та заспана

Во македонската народна лирика има бројни прекрасни песни за момата и момчето и некој што се испречува, ја попречува нивната љубов- најчесто мајката или таткото....
Vox populi - гласот на народот

За Донка убавица, девојче црнооко и бела румена

Од собраната народна лирика на Марко Цепенков: нема грешка што и да се земе, да се избере, да се прочита или испее. Во кој...
);