Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ VI

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ VI

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА VI

  1.000. Смелоста се искажува на секој чекор, во каква-годе положба и ситуација во животот. Смело е секое дејствие и сечие дејствување. Во создавањето најнапред...

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА VI

  Колку е важен зборот во бурно време? Многу, та премногу.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА VI

  Ниво на демократија: Длабока почит кон различното мислење и можноста тоа слободно да се искаже.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА VI

  Кога не си со времето во кое што си, значи дека твоето време минало.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА VI

  Тој што мора да се повлече поразен, повлекува други со него или поради него поразени.