Почетна Дела во создавање БАСНИ БЕЗ НАРАВОУЧЕНИЕ, сатиралии

БАСНИ БЕЗ НАРАВОУЧЕНИЕ, сатиралии

  БАСНИ БЕЗ НАРАВОУЧЕНИЕ, сатиралии, 12

  12. Човек и полжав Човек стасал на трнлив пат полжав. Тој преуморен од долгото одење по трње, преуморен и полжавот. Седнале на крајпатна стена да...

  БАСНИ БЕЗ ПРОДОЛЖЕНИЕ, сатиралии, 11

  11. Лавовско предводништво Се собрале околу оган лавови на животинска царштина за да расправаат и да се договорат за натамошната судбина на царштината предводена од...

  БАСНИ БЕЗ НАРАВОУЧЕНИЕ, сатиралии, 10

  10. Два вола, бивши ѕевгари Еден селски вол сретсело среќава негов стар пријател од неодамна градски и силно изненаден, но и силно радосен му вели: -А...

  БАСНИ БЕЗ НАРАВОУЧЕНИЕ, сатиралии, 9

  9. Мачори, мачки, стаорци и глувци По голема победа на избори и преземање на власта, се собраа мачори и мачки во амбарот на Спасе и...

  БАСНИ БЕЗ НАРАВОУЧЕНИЕ, сатиралии, 8

  8. Мајмуни во кафез Се нашле во кафез неколку мајмуни, докажани политичари и бизнисмени во мајмунскиот свет. Може да се рече дека се нашле преку...

  БАСНИ БЕЗ НАРАВОУЧЕНИЕ, сатиралии, 7

  7. Диви и питоми ѕверки Се замешале луѓе меѓу диви и питоми ѕверки во свет предолго време пред бездна. Баш во време на разграничување меѓу...