понеделник, април 6, 2020

Лесно до развод? Ништо полесно. Само изберете и обидете се.

Во Канада е доволно жената да докаже дека гласното 'ркање на својот маж е еднакво на она на автомобил за трки и би добила...

Некои „леви“ нешта

„Леви“-„откачени“ или необични-бизарни, сеедно. Во секој случај, изборот е секогаш, буквално секој ден од богат пребогат. На Интернет има многу специјализирани сајтови за такви вести...

Зошто синиот џинс се прошива со портокалов конец?!

Портокаловиот конец, кој традиционално се користи при прошивање на Levi-совиот син џинс, првобитно е избран за да се совпаѓа со бојата на бакарните декоративни...

Вонземјаните се одамна помеѓу нас

Иако сѐ уште има многумина учени и лаици кои не веруваат дека човекот не е единственото свесно суштество во вселената, а уште помалку дека...

Колку е важен насловот на книгата?

Се чини, во нашево време сѐ повеќе. Можеби, кога е маркетингот во прашање, поважен е и од самата содржина (?!). Согледувајќи го неговото значење, британското...

За плавушите-русокосите-блондинките

Иако извесно време инсистирав на русокоси, во вицевите за нив (само во нив) прифатив да ги третирам како плавуши, а со оглед на овој...
5,212FansLike

Последно објавено ...

vrednost i minlivost вредност и минливост

Знаењето и волунтаризмот*

Ако се обидеме реално да ги согледаме и промислиме идеолошките платформи односно програмските заложби на постојните „главни“ и „споредни“ политички партии (нови тешко дека...
arboretum-woods-groves-wood-preview (1)

За растенијата на кисели земјишта

0
За да можете за себе да кажете дека сте успешен градинар, морате да знаете каков тип на земјиште поседувате и како да го искористите....

Благотворно дејство на лукот и кромидот: тие го намалуваат ризикот од рак

Исхраната богата со лук и кромид може да ги намали ризиците од заболување од неколку видови на рак. Анализирајќи ги резултатите од 8 студии...
Vox populi - гласот на народот

Видена, наиграна, та легната, та заспана

Во македонската народна лирика има бројни прекрасни песни за момата и момчето и некој што се испречува, ја попречува нивната љубов- најчесто мајката или таткото....
Vox populi - гласот на народот

За Донка убавица, девојче црнооко и бела румена

Од собраната народна лирика на Марко Цепенков: нема грешка што и да се земе, да се избере, да се прочита или испее. Во кој...
);