Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ XVII

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ XVII

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ, 921-940

  921. Јас правам што можам и колку можам. А ти? 922. Да ве сакам сите?! И вас што секакви зла сте ми сториле, ниту престанувате...

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVII

  Одамна докажано и постојано се докажува: Не е можен ни живот ни соживот на мудри, зналци, чесни и доблесни луѓе со простаци, примитивци, платенички...

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVII

  Стар бел дедо ѝ порачува на сотирачката северџганска власт: Ако достоинствениот, добронамерниот, трпеливиот и доблесен македонски народ скоро не се крене на нозе и...

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XVII

  Нечуен срам за Албанците во Македонија! Среде Скопје, во држава во која се нејзини „граѓани“, на концерт исвиркан и вулгарно „поздравен“ македонскиот јазик! Кој...