Почетна Создадени дела АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ XIII

АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ XIII

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XIII

  1.000. Оној што обезвреднува сè, одамна себеси се обезличил.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XIII

  Кога си на два ума, внимавај некој умот да не ти го сомеле.

  АФОРИЗМИ И ДРУГИ ЈАДРОВИЗМИ ИЛИ ПРОБЛЕСОЦИ ВО МИСЛАТА XIII

  Ако не си свој човек, никогаш нема да застанеш на свои нозе.