ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози, 50

50. Урнисуањето и стратешкио партнер Здраво-живо народецу мој, Шо беше ова, бре луѓе?! Шо је ова, бре луѓе?! Шо ќе биди ова, бре луѓе?! Па вакво...

ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози, 49

49. Без рода Здраво-живо народецу мој, Непара си кажувам и си пишуам оти сум без рода откога си ојде во неврат Громојца моја, си ја пресели...

ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози, 48

48. Убајните во живото Здраво-живо народецу мој, И мене ко тебе одвреме-навреме, поготово кога ќе ми пукни филмо пред очи, ми иди да си подумам и...

ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози, 47

47. Калакурница Здраво-живо народецу мој, Ако јас и ти заедно ги промислиме собитијата, амбиенто, скроеното и шо уште ни го кројат за скоро да ни го...

ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози, 46

46. Мафијашка власт Здраво-живо народецу мој, Сега сакам да ви поставам едно круцијално прашање, на кое после детално ќе ви одговорам: Луѓе, дали знајте шо је то...

ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози, 45

45. Меритократија контра партократија Здраво-живо народецу мој, Досега ако не мнозинството, тогај сигурно мнозина од тебе забележале оти ја ко ќе се фатам за нешто не...