Подемот и падот на „царот на еротиката“

Бизнисменот, кој со експлицитна еротика му конкурираше на „умерениот“ Pleyboy заработи богатство и го стопи со низа погрешни деловни одлуки.Роберт Чарлс Едвард Сабатини Гучоне (Robert Charles...

Идеја, идеја…

Официјални лица во ЕУ, задолжени за безбедноста во сообраќајот, се обидуваат да ја реализираат идејата за укинување на сообраќајните знаци, а што возачите и...

Единствена награда за книжевни бизарности

Колку е важен насловот на една книга? Се чини, во нашево време сѐ повеќе. Можеби, кога е маркетингот во прашање, е поважен и од самата...

Необични музеи

Во светот, особено во развиениот, поточно во светските центри постојат и постојано се отвораат сѐ нови и нови музеи. Многу од нив се специфични,...

Живот во согласност со вредностите

Текст на Брајан Трејси, еден од врвните професионални предавачи на светот, за тоа како да бидете задоволни од животот, од постигнатото во него:„Аристотел рекол...

На маргините од пронајденото време

Потрагата по изгубеното време, за која Пруст мошне интензивно и брзо го потроши своето животворно, како авантура на духот, како рамнодушно патување кон смртта,...

Болки во нозете

Честа болка кај возрасните: болки во нозете. Како да се спречат?Голем број луѓе, почесто во поодминати години, често се жалат на болки во нозете,...

Ден и ноќ

Skip to content