Кратка историја на брадата

Совет за мажите: Пуштајте брада...доколку ви стои! Овој совет се однесува и на жените, се разбира формулиран поинаку: Дозволете му на вашиот сопатник или сопатеник да носи...
charlie chaplin Чарли Чаплин

Каде е роден Чарли Чаплин?

Иако жителите на Лондон со гордост истакнуваат дека Чарли Чаплин е роден токму во нивниот град, неодамна откриени документи покажуваат дека славниот комичар во...

Вредности- смисла на животот

Пренесуваме делови од книгата на Чедомир Ќупиќ „Политика и професија". Станува збор за мошне прецизни и јасни анализи, ставови и аргументи кои можат многу...
vrednost i minlivost вредност и минливост

Знаењето и волунтаризмот*

Ако се обидеме реално да ги согледаме и промислиме идеолошките платформи односно програмските заложби на постојните „главни“ и „споредни“ политички партии (нови тешко дека...

10 најсексипилни жени на светот

Сте чуле ли за 10-те најсексипилни жени во светската историја? Знаете кои се тие? Многупати досега е потврдено дека женската убавина отсекогаш била и е...
3D филмови од 1936 во продукција на Третиот рајх!

3D филмови од 1936 во продукција на Третиот рајх!

Џејмс Камерон и неговите соработници направија револуција во 3D филмската технологија во 21. век, но се чини дека Германците во таа „револуција“ одамна ги...