Потребно време за читање: < 1 минута

Директор на лудница решава да го пушти на викенд најмалку лудиот. Избира тројца нај и го прашува првиот:

-Два плус два?

Овој како од топ одговара:

-Триста!

Го прашува вториот исто. Тој одговара:

-Вторник!

Третиот се смее како глупав. Директорот го прашува:

-А зошто ти се смееш?

-Јас знам, знам, знам…

-Што знаеш?

-Го знам одговорот.

-Ај кажи.

-А што?

-Колку се два плус два?

-Па четириии!

Директорот:

-Браво, секоја чест. Ај пакувај се!

Тој се пакува, а при заминување директорот го прашува:

-Како дојде до резултатот?

-Лесно и брзо! вторник минус триста!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here