Пливачките костими LZR Racer

Судејќи според последните „светски чуда“ во пливачките дисциплини, очигледно е дека тие се нешто „посебно“: направија и пливањето да станува зависно од технологијата, а...

Од историјата на шахот

Кој шахист се смета за прв неофицијален светски првак и кога се одржал првиот меѓународен шаховски турнир? Тоа е професорот по математика и германски јазик...

Иднината на спортот

Се предвидува во втората деценија на 21. век околу 25% Американци воопшто да не одат на работа. Ќе работат дома, преку Интернет и останатите...

Вежбањето и здравјето

Вежбањето може да биде штетно доколку вежбате лошо, неправилно, спротивно на „редот и обичајот“. Може да ви помогне и избор на спорт според крвната...

Движење, трчање и вежбање за здрав живот

Според стандардите на еволуцијата на човекот, трчањето и одењето долго биле единствен и основен вид на движење. Модерниот живот го наметнува „ритамот“ на пасивноста,...

Рекреација во природа

Одржувањето на телесната кондиција донесува многу благодати- ослободува од стрес и напнатост, го спречува дебелеењето и го „топи" вишокот на килограми, умее да предупреди...