Животните ги разбираат луѓето?

Сѐ уште се верува дека артикулираното општење е една од разликите помеѓу луѓето и животните. Сѐ уште, затоа што многумина не се информирани за најновите резултати...

Шесто сетиво кај животните

Верувањето дека животните имаат шесто сетиво за опасност е настанато во далечното минато. Речиси две третини од сопствениците на домашни миленичиња тврдат дека тие имаат...

Јавор

Кај јаворот се карактеристични неговите листови во разни форми, кои се привлечни со своите светли бои во летниот период, а особено се изразни во...

Како ајкулите го откриваат пленот?

Во некоја форма тие живеат во океаните околу 400 милиони години, пред, на пример, диносаурусите да одат по Земјата. Им припаѓаат на класата на рибите...
macka

Како мачките завладеаја со светот?

Иако антрополозите ги сметаа за „најзалудни“ животни на светот, на мачките им оди одлично. Во последниве 20 години тие практично станаа попопуларни од кучињата....