Привилегиите на малите претпријатија

Си го поставувате ли поначесто прашањето: зошто работејќи не заработувате повеќе пари, па и нешто повеќе од пари? Се разбира, се мисли пред сѐ...

7 добри совети за почеток на бизнис

Според некои стручњаци-бизнис теоретичари и практичари, за да успеете во бизнисот морате да развиете 7 клучни навики за успешност. Отсуството на кој било од...

Дали сте подготвени за мал бизнис?

Колку пати секој од нас, во обичниот живот, сознавал и покренувал некои нови работи? Се разбира, од мало секое човечко суштество секој ден се наоѓа...

Бизнис, бизнис- ништо друго?!

Најнапред, потврдувам дека е така, дека во современиов свет не може да биде поинаку: сѐ се сведува само на бизнис и на ништо друго!...

Туристички атракции во Македонија: Голем Град

Знаете за островот Голем Град? Да, станува збор за единствениот остров во Република Македонија, на Преспанското езеро. Одамна е посочено на него како можна нова...
бренд brend brand

Како се создава бренд?

На поставеново прашање најточно и најпрецизно, стручно и компетентно можат да одговорат менаџерите, а особено оние чија стручност- специјалност е маркетингот и односите...