Брачни обврски: мажите пред брак работат домашни работи, а престануваат штом ќе се оженат

Истражување покажа дека мажите кои со својата партнерка живеат и пред бракот, работат повеќе домашни работи отколку кога ќе стапат во брак. Можеби е...
sleeping

Добро спиење

Доброто спиење значи одмор од физички и интелектуален ангажман- напор, но и добар, лесен, спокоен сон. Современиот човек спие лошо, а тоа значи пред се...
family kids

Родители и деца: од „правење“ до растење

Седењето дома доведува и до еден од големите проблеми на 21. век- дебелеењето кај децата, како и недостиг на моторно- сензитивни функции. Истражувања покажуваат дека...
bliznaci близнаци

8 водечки стратегии за новите родители на близнаци

Близнаците бараат нешто посебно. Посебна „комплексна“ стратегија? Може и таа, „составена“ од следните 8 стратегии: 1. Организирајте си самопомош! 2. Одморајте се! 3. Организирајте го вашиот дом! 4....

Предбрачно запознавање

Значи, сте ја нашле жената/ сте го нашле мажот на својот живот, се разбира совршена/ совршен. Со тоа лице веќе сте го испланирале целиот...

Татковците негативно влијаат врз интелектуалниот развој на момчето

Бебињата од машки пол што ги воспитуваат тактковците покажуваат полош успех на училиште, покажа истражувањето што го спроведоа научници од универзитетот во Бристол. Бебињата...