Игуана

Игуаните се едни од помирните домашни миленици, но секоја единка е индивидуа и има свој карактер. Приврзани му се на сопственикот, но се и...

Висока мода за кучиња

Високата мода не ги заборава буквално сите- се живо, па и „мртво“ (се мисли на состојбата статус кво). Се разбира, доминантно место во неа...

Јавор

Кај јаворот се карактеристични неговите листови во разни форми, кои се привлечни со своите светли бои во летниот период, а особено се изразни во...

Како ајкулите го откриваат пленот?

Во некоја форма тие живеат во океаните околу 400 милиони години, пред, на пример, диносаурусите да одат по Земјата. Им припаѓаат на класата на рибите...
Охридско езеро - Канео Ohridsko ezero - Kaneo

Музеј на живите фосили – Охридско езеро

Ретки се местата на Земјата каде што некогашниот животински свет успеал да преживее илјадници години и да се одржи до денес. Тоа било можно...

Зошто треба да се има домашно милениче?

Не е сѐ во безусловната љубов, шпто е неспорна. Тие можат и да ве излечат од болести и пореметувања, можат да ви помогнат да...