Диоген од Синопа

Диоген живеел од околу 400-тата година пр. н.е. до 323-тата година пр.н.е.Тој е еден од најзначајните претставници на тн. киничка школа.Барал враќање кон природната...

Орлеански

Орлеански (Orleans) е војводска титула на некои споредни линии на француската кралска куќа, кои го држеле поседот на војводината Orleans.Титулата „војвода орлеански“ прв во...

Хипократ

Тој е најзнаменитиот антички лекар. Роден е во 460-тата година пред н.е., умрел во 377-та година пред н.е.Хипократ и припаѓал на школата на асклепиевците...

Болки во нозете

Честа болка кај возрасните: болки во нозете. Како да се спречат?Голем број луѓе, почесто во поодминати години, често се жалат на болки во нозете,...

Ден и ноќ

Skip to content