Бракот и финансиите

0
Изјава на еден стручњак за финансиски прашања: „Сите истражувања покажуваат дека помеѓу 85% и 90% од сите парови кои на крајот се развеле признале дека...
стари луѓе stari lugje

Европјаните се постари, разводи се повеќе

0
Во Европската унија има повеќе стари луѓе отколку деца, а популацијата на младите се намалила за 21% или за 23 милиони во последните 30...

Родители и деца-од „правење“ до растење

0
Многу важни и интересни сознанија, откритија и стручни препораки за случувањата помеѓу родителите и децата. Меѓу другото,  за точниот тајминг за „правење“ деца и потребата...

Предбрачно запознавање

0
Значи, сте ја нашле жената/ сте го нашле мажот на својот живот, се разбира совршена/ совршен. Со тоа лице веќе сте го испланирале целиот...

„Придобивка“ на Западот: распад на семејството

0
Одамна забележан тренд во Европа како последица на „развиениот Запад“ (во што развиен, освен како погубно потрошувачко општество?): изгубени, маргинализирани, унижени положбата и улогата...

Вистински домаќини во вашиот дом

0
Дали сте „свој мајстор“? Ако не сте, време е да станете, да ве бидува макар за ситни поправки. Ве поттикнуваме да пробате, да научите. А...
);