сабота, мај 30, 2020

Кражба на автомобил

Втрчува Трпе во кафуле: -Трајко, некој ти го украде автомобилот! Трајко: -Виде ли кој? Трпе: -Не, ама ја запишав регистрацијата.

Жена и полицаец

Жена ја запира полицаец. Жената: -Имам ли некакви проблеми? -Госпоѓо, возевте пебрзо,-одговара полицаецот. -А, тоа. -Можам ли да ја видам вашата дозвола? -Би ви ја дала, ама ја немам. -Ја немате?! -Веќе...

Ева и Бог еден ден во Рајската градина

Ева го довикува Бога: -Боже, имам проблем! -Во што е проблемот, Ева?-ѝ се јавува Бог. -Боже, знам дека Ти ме создаде и ми ги даде оваа прекрасна...

Што е тоа виц- шега?

Тоа е термин на германската книжевна критика и на науката за книжевност, збор застапен во германските јазици: witz-досетка, досетливост, остроумност; духовита шега. На преминот...
тенис фудбал голф tenis fudbal golf

Топки, спорт и позиција

Едно истражување покажало дека невработените луѓе од спортовите најмногу се интересираат за кошарка; социјалните работници и волонтерите за куглање; работниците на лента најмногу за...
- Advertisement -


);