Потребно време за читање: < 1 минута

На приемен испит на Ликовна академија пред кандидатите биле поставени три слики:

а) изгорен леб
б) удавен човек
в) бремена жена

Задачата била: да се пронајдат само два збора што се карактеристични за сите три слики!

Испитот го положила само една девојка со голем стомак…
Напишала: „Доцна изваден“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here