Кражба на автомобил

Втрчува Трпе во кафуле: -Трајко, некој ти го украде автомобилот! Трајко: -Виде ли кој? Трпе: -Не, ама ја запишав регистрацијата.

Зошто е фудбалот непредвидлив?

Германскиот професор по филозофија и економски теории Клаус Мајнцер објаснува: „Немаме за секое лице формула на неговото движење. Значи, не е можно да се предвидат...

Некои „леви“ нешта

„Леви“-„откачени“ или необични-бизарни, сеедно. Во секој случај, изборот е секогаш, буквално секој ден од богат пребогат. На Интернет има многу специјализирани сајтови за такви...

Исчезната сопруга

Дотрчува маж во полициска станица: -Ве молам, жена ми исчезна, пронајдете ја! Еве ви ја нејзината фотографија. Дежурниот ја погледнува фотографијата, па му вели на загрижениот...

Најбизарни занимања на сите времиња

Во минатото луѓето работеле сѐ и сешто за да заработат макар ситна пара за преживување. Исто така и денес, особено во време на криза,...
вредности vrednosti

Живот во согласност со вредностите

Текст на Брајан Трејси, еден од врвните професионални предавачи на светот, за тоа како да бидете задоволни од животот, од постигнатото во него: „Аристотел рекол...