Помош од полиција

-Ало, полиција?-Да, како можеме да помогнеме?-Сакам да го пријавам соседот Трпе, крие марихуана во шупата.-Ќе испратиме патрола.Утредента полицајци доаѓаат кај Трпе, ја претресуваат целата...

Најглупави, најсмешни и најбизарни жалби на туристите

Daily Telegraf објави листа на некои од најсмешните жалби на туристите:Пензионер, кому му паднале вештачките заби додека повраќал од брод со кој крстосувал, барал...

Најсмешна туристичка поплака на сите времиња

Станува збор за едно писмо кое незадоволен патник му го испратил на Сер Ричард Брансон, сопственикот на авионската компанија Virgin. Стана хит на Интернет:Драг...

Од историјата на ракометот

Важни моменти од историјата на светските првенства:Првото се одржа во далечната 1938. година во Германија. Учествуваа само 4 селекции, а титулата првак ја освои...

Купување острови

Како да си купите остров? Ништо полесно ако сте осд богат пребогат и член на светскиот џет-сет.Купувањето остров далеку од „очите на цивилизацијата“ е...

Пијаница и келнер

Оди пијаница в кафеана и му вели на келнерот:-Јас само една и веднаш си одам.Келнерот:-Не служиме пијани гости.Пијаницата излегува надвор, прави пет-шест чекори назад-напред,...