Паметен шеф на полиција

Разлутен шеф на полиција му се развикува на еден од своите подредени: -Ако мислиш дека си попаметен од мене, тогаш си навистина тотален глупак!

Судење на заводлива плавуша

Судењето на една мошне заводлива плавуша почнува прилично лошо за неа. Нејзиниот адвокат заигрува на последната карта и ѝ се обраќа на поротата, главно средовечни...

Тројца лудаци

Дошле тројца лудаци во лудница и со нив разговара доктор. Ги прашува: -Зошто сте тука? Првиот вели: -Јас пушев во еднонасочна улица. Вториот вели: -Јас ја затворив вратата од...

Двајца рибари

Разговараат двајца рибари: -Не знам дали сум ти раскажувал за оној сом што го фатив последниот пат? -Ма да, си ми раскажувал барем десет пати досега,...

Симо и сарма

Изедува Симо сарма и таа се сместува во желудникот. Малку потоа доаѓа пиво и ѝ вели на сармата: „Ми рече Симо да ми  направиш место“, и...

Басна со модерно наравоучение

Слушнале животните во шумата дека еден мечок има листа за убивање. Сите се исплашиле, па најпосле викнал еленот дека тоа веќе не може да го...