Потребно време за читање: < 1 минута

Дошол нов генерал на должност во тврдина на Легија на странци во пустина. Тргнал првиот ден во обиколка и додека ја обиколувал здогледал мазга врзана за еден столб. Го прашал најблискиот стражар за што служи.

-Господине Генерале, мазгата е за забава на војниците. Знаете, тука сме долго без жени…

-Па тогаш средете го малку тоа место, направете ѝ настрешница и слично.

Си ја продолжил генералот прошетката. По месец дена во пустината не можел да издржи, па решил и тој малку да се позабави со мазгата. Му наредил на стражарот да ја држи, а тој свршил работа. Додека се облекувал, олеснет и задоволен, го прашал стражарот:

-Кажи ми, дали и обичните војници тоа го прават вака како ние генералите?

-Па, Господине Генерале, обичните војници ќе ја јавнат мазгата и ќе одјаваат до најблиската населба со јавна куќа!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here