Потребно време за читање: < 1 минута

Дознаваат новинари дека една баба во планина има многу овци што ги чува сама. Еден од нив успева да ја пронајде. Седи бабата на столица и преде, а пред неа на ливада пасат мноштво овци:

-Бабо, колку овци имаш?

-Кои, црни или бели?

-Па, на пример бели.

-Илјада.

-А црни?

-Исто.

-А колку дава волна една овца?

-Која, црна или бела?

-Па, на пример бела.

-Две кила годишно.

-А црна?

-Исто.

-А колку месо се добива од една овца?

-Од која, од црна или од бела?

-На пример од црна.

-Двајсе кила, синко.

-А од бела?

-Исто.

Новинарот веќе нанервиран, му пука филмот, па ѝ подвикнува на бабата:

-Па добро бабо, каква е разликата помеѓу црниве и беливе овци кога постојано ме прашуваш „црни или бели?“, а на крајот се исто?!

-Еее, црниве се мои!

-А беливе?

-Исто!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here