Виц блиц- panoptikuim.mk - Vic blic

Пијаница и келнер

Оди пијаница в кафеана и му вели на келнерот: -Јас само една и веднаш си одам. Келнерот: -Не служиме пијани гости. Пијаницата излегува надвор, прави пет-шест чекори назад-напред,...

Каење

Му се жали новопечен маж на својот пријател за својата жена: -Жена ми се ми забранува. Не смеам да пијам, да пушам, да пцујам, не...

Диетален виц

Митрејца им се фали на пријателките дека ослабела 5 кг. -Како?-ја прашуваат тие. -Морков, лук, кромид, цвекло, компир... -Готвеше или пржеше? -Копав и прекопував!

Столе и секс реинкарнација

Се заинтересирале Столе и Столејца за реинкарнацијата и спиритуализмот. Слушнале, виделе и прочитале сѐ што им излегло пред очи, им влегло в уши и...

Пациент и чудовиште

Пациент кај психијатар. -Докторе, секоја ноќ имам ужасен сон. Постојано ја сонувам мојата тешта како на синџир води некое необично, одвратно чудовиште. -Хммм, интересен симбол, продолжете. -Да,...

Чоколадо и бакнежи

Згодна плавуша прашува продавач: -Колку чини ова чоколадо? Продавачот: -Бакнеж по парче. Девојката: -Добро, ќе земам 5 парчиња-баба ми ќе плати.