Почетна Дела во создавање ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XXII

ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XXII

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 328-408

  328. Ти не си таа што ми беше. 329. Премина преку сè, прифати оти мораше и прифаќаш оти мораш, но горчината во тебе сè повеќе...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 1-69

  1. Од мене дела до последен здив. Безнадежно и без оглед на се. 2. Смртта не е ништо ако имало зошто да се живее. 3. За...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 846-928

  846. Непроменливо зашто не е грешка што може да се поправи:Моето грандиозно мислечко и книжевно творештво, единствено на светот (докажано и лесно проверливо)-целосно објавено...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 663-765

  663. Вреди ли туѓото Јас, ако своето се исплати? 664. Суштествено!Никој не може да те натера гласно да ја изговориш идиотската придавка на Македонија-северна. Па...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 195-250

  195. Нешто што некој не сака и не почитува, не треба да се натура, да се нуди, па ни да се информира дека постои. 196....

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 584-662

  584. Има нешта во животот и по смртта кои можат да се простат, но никогаш да не се заборават. 585. Сум издржал многу пакости и...