Луди закони

Воопшто не е тешко да се направи избор од луди закони во многу демократски и недемократски држави. Еве еден: Држава Кентаки: Секој граѓанин на сојузната држава...
природна козметика prirodna kozmetika

„Природна“ козметика

Кога станува збор за козметиката, понежниот пол, особено младиот, може со часови, ма со денови да расправа, опишува, детализира. Што е најново, што е...

Најбизарни занимања на сите времиња

Во минатото луѓето работеле сѐ и сешто за да заработат макар ситна пара за преживување. Исто така и денес, особено во време на криза,...

Најосамена телефонска говорница

Телефонска говорница среде пустината Мојаве, во Калифорнија, станала толку популарна што морале да ја размонтираат; со своето ѕвонење им го пореметувала мирот на пустинските...
tenki kuki тенкки куќи

Најтенка куќа на светот

Полјаците ја градат најтенката куќа на светот, широка „цели“ 72 сантиметра, во која ќе може „да се живее нормално“. Израелскиот писател Етгер Керет ѕида мошне...
keopsova piramida кеопсова пирамида

На границата на бизарноста

Еден француски архитект објави дека ја решил 4 ипол илјади години старата тајна на Кеопсовата пирамида: зданието е градено однатре спрема надвор. Досегашните теории се...