Скечуално

  ШИЛО И ОСИЛО, Книга VIII: Скечуално, хумористично-сатирични скечеви

  1. Филозофирање за смеењето На говорница пред насобран народ излегува средовечен човек со младешки лик и седа коса, брада и мустаци, со брчки кои одблизу...

  ШИЛО И ОСИЛО, Книга VIII: Скечуално, хумористично-сатирични скечеви

  6. Во неслободно паѓање Расправаат и одвреме-навреме се расправаат за неслободното паѓање политичар и филозофирач. Политичарот: -Нема што ти да ми филозофираш за неслободното паѓање кога ниту...

  ШИЛО И ОСИЛО, Книга VIII: Скечуално, хумористично-сатирични скечеви

  9. Пред онемување Трајче и Бајче се шетаат на плоштад и водат неврзан муабет. Прават два-три чекори, па застануваат, па постојуваат некое време, па пак...

  ШИЛО И ОСИЛО, Книга VIII: Скечуално, хумористично-сатирични скечеви

  12. Оставка Во кабинетот на трчи-лажи премиерче и партиско лидерче Зајко Итромански се собрани сите негови најблиски мафијашки пајташи. Ги собрал токму тој зашто видел,...

  ШИЛО И ОСИЛО, Книга VIII: Скечуално, хумористично-сатирични скечеви

  15. Меѓу редови Двајца политиканти приквечер седат на клупа на кеј на матна река. Едниот е средовечен, другот млад. Средовечниот има бела брада, пожолтени мустаци...

  ШИЛО И ОСИЛО, Книга VIII: Скечуално, хумористично-сатирични скечеви

  18. Властољубец и страховладетел Ноќ. Плоштад осветлен со силни рефлектори. Насобрана толпа на рамнодушни, сериозни, загрижени, весели и тажни мажи и жени. Најмногу средовечни и...