Почетна Создадени дела Самобитната сенка и Љуба

Самобитната сенка и Љуба

  САМОБИТНАТА СЕНКА И ЉУБА, роман за минливоста и трајноста, роман во продолженија

  111. Конечно исчезнување „Граѓани на Прострел, почитувани моио сограѓани, пријатели, познајници и незнајни, Ве известувам дека ноќеска, во два часот, четириесет и шест минути и триесет...

  САМОБИТНАТА СЕНКА И ЉУБА, роман за минливоста и трајноста, роман во продолженија

  110. Самобитноста на сенката и на Самобитна сенка Љуба не случајно ја актуализира самобитноста на нејзината сенка. На Самобитна сенка,пак, се обидува да ѝ ја објасни нејзината најнова...

  САМОБИТНАТА СЕНКА И ЉУБА, роман во продолженија

  108. Незабележано Можеби Љуба немаше да забележи сѐ до завршувањето на портретот, можеби и потоа, ако вечерва не ѝ укажа Самобитна сенка: -Јас очекував на платново да доминирате ти,...

  САМОБИТНАТА СЕНКА И ЉУБА, роман за минливоста и трајноста, роман во продолженија

  107. Сновење Љуба сѐ почесто снове сама низ Прострел. Ќе стане во рани зори и час-два-три снове низ неговите улици, особено низ уличките. Претпладне снове низ патеките...

  САМОБИТНАТА СЕНКА И ЉУБА, роман во продолженија

  106. Љуба и Аврам сами во крепоста За првпат се заедно во крепоста над Прострел, на брегот, на клупа под запален канделабар. Го искачија...

  САМОБИТНАТА СЕНКА И ЉУБА, роман за минливоста и трајноста, роман во продолженија

  104. Оддалечени Љуба е речиси запрепастена од откритието дека самобитноста е невозможна без индивидуалноста. Ако некому му успее да ги раздели насилно некое време, обете...