Почетна Создадени дела ОГНИШТЕ, роман во продолженија

ОГНИШТЕ, роман во продолженија

  ОГНИШТЕ, роман во продолженија

  128. Што беше изненадувањето на писателот? Беше изненадување? Како за кого, за мене и да и не. Да, ако се имаат предвид моите мошне скромни...

  ОГНИШТЕ, роман во продолженија

  127. Никому деновите и ноќите не му се сосема исти. Некому така му изгледаат некои од нив поради навики, постојаност на ритамот на живеачката, еднакво...

  ОГНИШТЕ, роман во продолженија

  126. Еве нѐ пак, јас и поблиски сожители во домов, приклучен и писателот, испоседнати во круг во просторијата за дневен престој и забава. Јас стојам...

  ОГНИШТЕ, роман во продолженија

  125. Морам да се корегирам во врска со дваесетината во домов за стари лица, овде во Сиднеј. Кога се сместив во него, само седдумина на...

  ОГНИШТЕ, роман во продолженија

  124. Ретко и нерадо се навраќам на моето детство минато во село Долно Дивјаци. Немам некоја особена причина за тоа, освен дека ми минало во...

  ОГНИШТЕ, роман во продолженија

  123. Одвај успеав да ми поверува Госпоѓата, да не го продолжи своето љубопитство, а се надевам и тоа да не почне да тлее во неа....