LATENTIA HRONICUS

  LATENTIA HRONICUS-Однапред и одзади, научно-политичка сатиралија за читање и слушање

  27. Дваесет и седма епизода Амбиент прв: Во станот-живеалиштето на Македон и Европа. Амбиент втор: На скалите пред задната влезно-излезна врата на Кулата. Лица: Европа, Македон, Д-р  Крале Марковски (Кратко рикање...

  LATENTIA HRONICUS-Однапред и одзади, научно-политичка сатиралија за читање и слушање

  26. Дваесет и шеста епизода Амбиент: Во визбената сала на Кулата вавилонско-протомакедонска Лица: Црвенко Државнички, Александро Филипов Македонски, (Рикање на магаре-10 секунди) Црвенко Државнички: Сега ве повикувам сите вас, жители, соседи,...

  LATENTIA HRONICUS-Однапред и одзади, научно-политичка сатиралија за читање и слушање

  25. Дваесет и петта епизода Амбиент: Визбена просторија во Кулата-состанок на Советот; Лица со гласови: Црвенко Државнички, Македон, Европа. Црвенко Државнички: Почитувани другарки и другари, Дами и Господа советници, судија...

  LATENTIA HRONICUS-Однапред и одзади, научно-политичка сатиралија за читање и слушање

  24. Дваесет и четврта епизода Амбиент: Прв: Визбена просторија во Кулата-состанок на Советот; Втор: Судница. Лица со гласови: Трпе Трајчевски, Д-р Крале Марковски, Македон, Европа. (Ѕвон на воловско ѕвоно) Трпе Трајчевски: Како...

  LATENTIA HRONICUS-Однапред и одзади, научно-политичка сатиралија за читање и слушање

  23. Дваесет и трета епизода Амбиент: Прв: визбена сала за состаноци на Советот на кулата Втор: во лифт. Лица со гласови: Црвенко Државнички, Европа, Македон (Три гонга) Црвенко Државнички: В ред, да...

  LATENTIA HRONICUS-Однапред и одзади, научно-политичка сатиралија за читање и слушање

  22. Дваесет и втора епизода Амбиент: Визбена сала за состаноци на Советот на кулата Лица со гласови: Трпе Трајчевски, Црвенко Државнички, Д-р Крале Марковски, Александро Филипов Македонски (Ѕвон на...