Потребно време за читање: < 1 минута

Оди зајак низ шума и среќава мазга. И вели:

-Здраво, јас сум зајак, а што си ти?

-Јас сум мазга.

-Што е тоа мазга?

-Мазга е кога татко ти е коњ, а мајка ти магарица.

Зајакот се чуди и продолжува. Наидува на волчјак:

-Здраво, јас сум зајак, а ти?

-Јас сум волчјак.

-Што е тоа волчјак?

-Тоа е кога татко ти е волк, а мајка ти кучка.

Зајакот пак се чуди, продолжува и по некое време наидува на коњска мува:

-Јас сум зајак, а што си ти?

-Јас сум коњска мува.

Зајакот ја погледнува со лукава насмевка и вели:

-Ај, не заебавај!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here