Потребно време за читање: < 1 минута

Доаѓа старец кај доктор на преглед. По прегледот докторот вели:

-Во одлична сте форма. Како успевате да имате одличен крвен притисок и да сте во одлична форма, а имате 80 години?

Старецот му вели:

-Лесно…Станувам рано, пред зори и ловам пауни цел ден.

Докторот:

-Ловите пауни?!…Не, тоа не е причина за Вашето одлично здравје…Мора да е наследно. Колку години имал Вашиот татко кога умрел?

Старецот зачуден одговара:

-Кој вели дека татко ми е мртов?

Докторот:

-Сакате да кажете дека татко Ви е сѐ уште жив? Па колку години има тој?

-Има 99. Баш утрово беше со мене во лов. Тоа и него го држи во добра форма.

Докторот:

-Аха…Разбирам…Но тоа сепак не е причината. Колку години имал Вашиот дедо кога умрел?

Старецот налутено:

-Кој вели дека е мртов?!

Докторот:

-Сакате да кажете дека и дедо Ви е сѐ уште жив?!…Тој мора да има околу 120 години.

Прочитај и за ... >>  Посета на генерал на Легија на странци во пустина

Старецот:

-Дедо ми има 118 години.

Докторот, целиот фрустриран, вели:

-И…претпоставувам дека и тој со Вас ловел пауни утрово.

Старецот:

-Не, не…тој утрово не можеше со нас да оди во лов зашто се подготвува за свадба.

Докторот:

-Не разбирам…Зошто сака да се ожени на 118 години?!

Старецот:

-Ма, тој и не би се женел, ама неговите родители вршат притисок…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here