Мистичниот свет

Едно дело без кое не може да се замисли ниедна, и најмала домашна библиотека: Енциклопедија на мистиката“ од На Мари-Мадлен Дави. Тоа е енциклопедија...
Вонземјани vonzemjani

6 знаци според кои можете да знаете дали сте или можеби сте биле гостин...

Приказните за грабнувања на вонземјани не се ништо ново. Но ако се сомневате дека сте биле грабнати, а сепак не сте сто на сто...
прочка procka

Прочка

Овој празник пред Чесниот пост е устроен за да потсети на духовниот карактер на постот. Му се посветува на проштевањето или посуштински на покајанието,...

Научно откритие : душата постои, смртта не!

Неодамна двајца научници, Стјуарт Хамероф и сер Роџер Пенроуз, дошле до заклучок дека душата се наоѓа во мозокот, а го напушта по смртта на...