Почетна Дела во создавање ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XXII

ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК XXII

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 846-928

  846. Непроменливо зашто не е грешка што може да се поправи:Моето грандиозно мислечко и книжевно творештво, единствено на светот (докажано и лесно проверливо)-целосно објавено...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 766-845

  766. Трагична состојба:Или си со нас или не си ништо. 767. И заборавен од ближни и незнаен за ближни. 768. Значи, ниту си значел, ниту значиш. 769....

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 663-765

  663. Вреди ли туѓото Јас, ако своето се исплати? 664. Суштествено!Никој не може да те натера гласно да ја изговориш идиотската придавка на Македонија-северна. Па...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 584-662

  584. Има нешта во животот и по смртта кои можат да се простат, но никогаш да не се заборават. 585. Сум издржал многу пакости и...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 471-583

  471. Македонија може да чекори напред само по свој-автентичен пат и со единственост. 472. А зошто ти не се викаш како јас, кога сосила ме...

  ДУМАЊЕ НА ГОЛЕМ И МАЛ ЧОВЕК, XXII, 409-470

  409. Да не си ми во кожата додека создавам мислечки и книжевни дела! Подносливо мачно. 410. Не вреди да игнорираш или омаловажиш поголем од тебе....