Дедо Громче

  ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози

  16. Нит` ми се мисли, нит` ми се збори, нит` ми се молчи Здраво-живо народецу мој, Белки не помисли, откога ти дојде насловов пред очи, оту...

  ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози

  2. Апатијава Здраво-живо народецу мој, Да ви кажам искрено, многу нешта ми се вртат в умо кои никако не ги доумувам. Што ме вадат од такто,...

  ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози

  33. Ја ко бизнисмен Здраво-живо народецу мој, Ако за нешто ми је најкриво од годињето коа бев на врво на снага и знајне за бизнис, најкриво...

  ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози

  17. А бе ај! Здраво-живо народецу мој, Морам да опцујам ко дедо Громче: Ебати премиеро кому му пишуаат што да кажуа и како да се однесуа при...

  ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози

  24. За Громојца моја Здраво-живо народецу мој, Ќе ти бидам искрен, по долго мислење и премислуање конечно се наканив во рамките на овие мои монолози да...

  ДЕДО ГРОМЧЕ, сатирични монолози

  30. Икономијата Здраво-жив народецу мој, Во моментов ич не ми текнуа дали досега сум ви се повалил оти сум доктор и експерт по икономија. Баш и...