Потребно време за читање: < 1 минута

Слушнале животните во шумата дека еден мечок има листа за убивање. Сите се исплашиле, па најпосле викнал еленот дека тоа веќе не може да го поднесува и оти оди да го праша дали е точно.

-Мечоку, мил и драг другар наш, слушнав дека имаш листа за убивање.

-Имам.

-Дали сум јас на таа листа?

-Си.

Утредента еленот го нашле мртов. Втор се охрабрил волкот и отишол кај мечокот.

-Мечоку наш мил и драг, слушнав дека имаш листа за убивање.

-Имам.

-Дали сум јас на таа листа?

-Си.

Утредента и волкот го нашле мртов. Следниот ден отишол зајко:

-Еј мечоку, неранимајко наш, дали сум јас на таа твоја листа?

-Си зајко.

-А дали би можел да ме избришеш од неа?

-Може, нема проблем!

Наравоучение:
Комуникацијата е клуч на успехот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here