Потребно време за читање: < 1 минута

Точни одговори како потврда на многу знаење или…:
1. Во која битка умрел Наполеон?
-Во својата последна.

2. Каде е потпишана Декларацијата за независноста?
-На дното на страницата.

3. Која е главната причина за развод?
-Бракот.

4. Што никогаш не можеш да изедеш за ручек и вечера?
-Појадок.

5. Што личи на половина јаболко?
-Втората половина.

6. Што ќе се случи ако фрлите црвен камен во сино море?
-Ќе стане мокар.

7. Како човек може да издржи 8 дена без сон?
-Тоа не е проблем. Може да спие ноќе.

8. Како можеш да кренеш слон со една рака?
-Не постои слон со една рака.

9. Што имаш ако во левата рака имаш 3 јаболки и 4 портокали, а во десната 4 јаболки и 3 портокали?
-Имаш многу големи раце.

10. Ако на 8-мина луѓе им требале 10 часа да изѕидаат ѕид, колку им треба на 4-ца да го изградат?
-Воопшто не им треба време, зашто е веќе изѕидан.

Прочитај и за ... >>  Во униформа на поштар

11. Како да испуштите јајце на бетон, а да не се скрши?
-Како што сакате. Бетонот е мошне цврст и не пука така лесно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here