Реч речовита- збор недозбор, дозбор, презбор

Ни треба реч речовита за речта да ни се слуша или чита. А и да ни се гледа. Да, таква наша реч се гледа...

Зборови за разбирачка

Зборовите од народниот говор се секогаш за разбирачка. Освен ако не се знаат, ако не знаеме што значат, што именуваат, што заменуваат, а што...

Болки во нозете

Честа болка кај возрасните: болки во нозете. Како да се спречат?Голем број луѓе, почесто во поодминати години, често се жалат на болки во нозете,...

Ден и ноќ

Skip to content