Потребно време за читање: < 1 минута

451. Лица

Сите лица препознатливи
во свет на викови и знаци.

452. Грабам

На сечило на меч грабам
јас, сончев зрак и штит.

453. Пуст пејзаж

Негде гол камен и цвет,
негде сонце и голи дрвја.

454. Тимија

Се слуша тимија од далеку,
сè поблизу до мртов човек.

455. Еднозначно

Ти право до свиок зад кој
нема ништо живо за човек.