Потребно време за читање: < 1 минута

Имала жена син и тој се оженил. Првото утро свекрвата седнува и пие кафе, па ѝ
вели на снаата:

-Знаеш што, снао, морам да ти кажам…

Снаата:

-Добро, само ти кажи ми.

Свекрвата:

-Знаеш, кога сум станата наутро, пијам кафе и сум ставила каранфил на левото уво, ништо не ме прашувај. Ако ми е на десното, тогаш сум добра.

Снаата:

-Знаеш што, свекрво, кога јас станувам, се туширам, па испивам некоја чашка ракија, многу ми е гајле на кое уво ти е каранфилот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here