Потребно време за читање: < 1 минута

236. Јасно и гласно

Мирна и брановита река крај голина.

237. Сончев зрак

Сè подалечен сончев зрак во срце.

238. Ведар дух

Дух нескротлив со светло лице.

239.  Надежна песна

Почнувам слободен во мене.

240. Шепотење

Нашите голи и будни тела занесни.